Våra hållbara upplevelser och tjänster!

Här hittar ni olika upplevelser och tjänster vi kan erbjuda dig och ditt sällskap. Vid bokning kontakta oss på: boka@fjardingsvag.se eller ring oss på 073-541 98 73

Häst & vagnstur:

Tipsrunda med häst och vagn i Skultuna

Med häst och vagn som färdmedel tar vi oss runt i Skultuna på en tipsrunda där vi lär oss om olika platser och Skultuna-relaterad kuriosa! En rolig aktivitet och upplevelse som passar alla åldrar.

250 kr/vuxen

150 kr/barn 2-15 år

Max 10 personer

Bokning av privat tur max 10 personer 2000 kr.

Häst och vagn med grillning eller fika i Svanås skogar

En tur på totalt ca 2,5 timmar där vi tar oss till en fin grillplats med utsikt över Bångbosjön. Där kan ni själva välja om det ska fikas eller grillas. Skogen inbjuder till lek och rörelse och det går att bada i sjön för den som behöver svalka sig. När alla känner sig nöjda och glada tar vi oss upp i vagnen igen och kör tillbaka hemåt. Ni står för att ta med det fika (inkl. muggar, bestick osv.) ni vill ha eller det som ska grillas. Vi står för ved och redskap om grillning bokas. Tid på turen beror lite på hur länge ni vill stanna vid grillplatsen. Ca 1 timme tor. i vagn.

270 kr/vuxen

170kr/barn 2-15år

Max 10 personer

OBS! Om ni vill grilla var noga med att uppge det vid bokning.

Körkurser:

Inkörning: Vi erbjuder hjälp med inkörning i form av lektioner där vi kommer hem till er. Vårt upplägg är att vi åker ut till er och håller i lektioner där vi gemensamt går igenom inkörningens olika moment så att både kusk och häst får lära sig tillsammans. Mellan lektionerna får ni på egen hand fortsätta träningen för att befästa kunskapen. 

Inkörningen sker i olika steg som kort kan sammanfattas på följande vis: 1 - tömkörning, 2 - draglinor och svängel, 3 - dra släpande redskap med linor, 4 - lösa skaklar och skakelsläpa, 5 - vagn. OBS. Detta motsvarar inte antalet lektioner som behövs. Det är ytters individuellt från häst till häst. 

Pris:  600 kr/lektion.                                                Paketpris: 5 lektioner 2 750 kr, 10 lektioner 5 000 kr

Vad ingår i priset? Utbildad instruktör, medhjälpare (vi är alltid två personer från oss då det krävs många händer under en inkörning utöver kusken), viss utrustning under lektionerna som krävs för en säker inkörning (detta för att du som kund inte ska behöva skaffa utrustning som ni kanske inte kommer ha användning av när hästen är färdig inkörd), support via mejl eller telefon mellan lektionerna om ni skulle behöva råd och stöttning. 

Uppdragskörning:

Info kommer

Evenemang & marknad:

Vill ni ha häst och vagn eller ponnyridning till ert evenemang? Vi kan ställa upp med antingen en mindre trilla som kan ta 2-3 passagerare eller vår stora turistvagn som tar upp till 10 passagerare. Vid ponnyridning så har vi både vår lilla shetlandsponny Flisa och vår nordsvensk Belise som gladeligen bär runt på både stora och små barn. Ingen tillställning är för stor eller för liten.

Vi kommer både till företagetagsfesten, barnkalaset och marknaden.

Ta kontakt för offert.

Bröllopskörning:

För att förgylla er speciella dag ytterligare så kan ni boka oss för färd mellan vigsellokal och festlokal. Eller om ni bara vill ta er en romantisk tur på tu man hand efter vigseln och få möjlighet att ta vackra bilder med ekipaget även om ni inte behöver resa mellan olika lokaler, allt är möjligt!I priset ingår:

Utbildad kusk med yrkesexamen i brukshästkörning, kuskmedhjälpare och väl utbildad häst. Vi är alltid två personer vid uppdrag för både vår och er säkerhet och bekvämlighet.

4 timmars förberedelse av häst, sele och vagn. Då ingår t.ex tvätt av häst, putsning av sele, tvätt och utsmyckning av vagn efter önskemål.  Transport av vagn och häst upp till 3 mil enkel väg, därefter tillkommer en milkostnad.

3 timmar bröllopskörning inklusive tid för fotografering om det önskas. Vill ni ha en längre tur går det självklart att köpas till.

Pris: 6000kr

Skogstjänster:

Vi erbjuder tjänster inom skogsbruk där hästen är ett utmärkt redskap för att få ut timmer och ris. Framförallt inom känsliga områden så som känslig mark och tätortsnära skog lämpar sig hästen extra bra. Hör av er med era önskemål så ser vi vad vi kan erbjuda och offert ges.

Grönytesskötsel:

Vi kommer kunna erbjuda en rad olika tjänster för hållbar grönytesskötsel så som gräsklippning, harvning/sladdning av grusgångar, plogning och sandning av gångstråk, tömma papperskorgar osv. Endast fantasin sätter gränser för vad man kan sköta med häst.

Hör av er med era önskemål så ser vi vad vi kan erbjuda och offert ges.

Praktik-/arbetsträningsplatser:

Info kommer

Vår dragkraft är hästen!

© Copyright fjärdingsväg.se               Tel: 073-541 98 73    E-post: info@fjardingsvag.se     Facebook: https://www.facebook.com/Fjardingsvags/